Kako se boduju fantazi igrači?

Svaki igrač dobija dva boda za 60 i više minuta provedenih na terenu, a ukoliko provede manje od 60 minuta na terenu dobija jedan bod.

Gol postignut od strane golmana ili defanzivca boduje se sa šest poena, veziste pet, a napadača četiri, dok asistencije, nevezano za poziciju,donosi tri boda. Popularni “clean sheet“, odnosno sačuvana mreža donosi četiri boda golmanima i defanzivcima i samo jedan veznim igračima, ali jedino ukoliko odigraju minimum 60 minuta. Autogol oduzima dva poena, baš kao i promašeni penal, žuti karton jedan, dok se na svaka dva primljena gola, odbrambenim igračima i golmanima “skida“ po bod.

Primjer: M. Salah je igrao više od 60 minuta (2 boda), postigao je gol (4 boda),imao asistenciju (3 boda) i dobio žuti karton (-1 bod). U ovom primjeru M.Salah je imao 8 bodova.

BODOVANJEbodovi
Ako igrač igra manje od 60 minuta1
Ako igrač igra 60 i više minuta2
Svaki dan gol od strane golmana ili odbrambenog igrača6
Svaki dan gol od strane veznog igrača5
Svaki dan gol od strane napadača4
Svaka asistencija bez obzira na poziciju3
Clean sheet (sačuvana mreža) golmana i defanzivnog igrača4
Clean sheet (sačuvana mreža) veznog igrača1
Za svake tri odbrane golman1
Za odbranjeni penal golman5
Svaki promašen penal-2
Za svaka dva gola koje primi golman ili defanzivac-1
Svaki dobijeni žuti karton-1
Svaki dobijeni crveni karton-3
Za svaki autogol-2

Napomena: Nije moguće vezivati međusobno zavisne događaje, kao što su dva igrača iz istog tima, ili igrač i meč u kojem učestvuje (npr. Salah postiže gol i bilo koja igra na meču Liverpula). Ako igrač koji je u ponudi nije starter računaće se kvota 1. U bodovanje ne ulazi “Bonus points system” koji se koristi na zvaničnom sajtu.

Za sve rezultate mjerodavan je zvanični sajt fantasy.premierleague.com